31-12-06

Epiloog : My way

“Game’s up” brulde Basil Fawlty toen hij uit een kast sprong om een jong koppeltje op heterdaad te betrappen.  “Stop” zong Sam Brown in 1988 maar The Voice heeft de beste afscheidsrede op zijn palmares :  “And now, the end is near, and so I face the final curtain”.

 

Eén van de basisprincipes van een democratische staat is de scheiding der machten (Trias politica) opgebouwd volgens de theorie van Montesquieu (wie herinnert zich niet de Verlichting).  Het komt er eenvoudig gezegd op neer dat niet getolereerd wordt dat de wetgevende, uitvoerende en rechterlijke macht zich met elkaar te moeien hebben. 

 

Ik ben voorstander van de scheiding werk-privé.  Niettegenstaande er toffe collega’s genoeg op het werk zijn heeft ieder mens daarnaast ook nog een leven.  Ik heb een aantal jaren geleden het belang ingezien van een ‘netwerk’ te hebben op persoonlijk vlak, omdat het een veel ruimere kijk op een aantal zaken geeft en je nieuwe mensen doet ontmoeten die enkel maar je kennis kan doen verbreden.  

 

“Lopen is een individuele sport en meestal voorbestemd voor eerder saaie mensen”, durven een aantal niet-sportievelingen wel eens krijsen als ze alweder een eenzame loper bij guur winterweer zien passeren.  Niets is minder waar.  In de laatste jaren (ik loop nu 2,5 jaar op regelmatige basis) heb ik enorm veel interessante mensen ontmoet, leerrijke conversaties gevoerd met de bouwvakker en de chirurg en leert lichamelijke inspanning je geestelijk te ontspannen en te relativeren.  Ook via virtueel blogland loop je wel eens de sporters in real life tegen het lijf wat opnieuw aanleiding geeft tot interactie.  Op deze blog waar ik op zoek was naar mijn Hol van Pluto heb ik steeds getracht om op een ludieke manier met de andere bloggers, clubleden en toevallige passanten mijn joggingsleven te delen waarbij ik steeds heel  voorzichtig omsprong met het geven van te ‘intieme’ of ‘professionele’ informatie (enkel mensen die me persoonlijk kennen weten bv.waar ik werk).  De reden is zeer eenvoudig : hoewel een blog een stuk openbaring is,  hou ik van striptueuses, maar ben zelf geen stripper (lees : sommige zaken deelt men niet).  Als nu blijkt dat ook een aantal professionele kennissen beginnen mee te lezen wat iemand in zijn vrijetijdssport uitspookt (en rekening houdend met de scheiding der machten), dien ik me te excuseren en beloof iedereen in zijn drukke bezigheden niet meer te belasten met mijn hobby. 

 

Lopen zal altijd een passie blijven en ik hoop het nog zolang mogelijk actief te kunnen beoefenen waarbij vele interessante figuren mijn weg mogen kruisen.  Ik dank de lezers (stond soms in de top 15 van populairste sportblogs –oh my God, mijn ego…), zal de andere bloggers blijven volgen (hoop hen nu en dan eens tijdens wedstrijden te ontmoeten) en wens hierbij iedereen die het lopen positief genegen is een schitterend 2007.

 

Ik volg op één zin Frank Sinatra : “I did (do) it my way…”

 

Sluiten

 

Sluiten

 

Sluiten

 

Sluiten

 

 

Sluiten

12:55 Gepost door Steven Trimmer | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |

Commentaren

huh zeg Steven, begrijp ik jouw post nu goed, stop jij met bloggen gewoon om 't feit dat een aantal collega's jouw blog hebben gezien??? Ik werk in een bedrijf met enkele 1000'en collega's, dus ik heb dat af en toe ook eens voor hoor, maar dat hoort er nu eenmaal bij hé. Je kan je blog ook stukken anoniemer maken,' t is hoe je 't zelf aanpakt hé. 'k Zou het in ieder geval héél jammer vinden dat je stopt met bloggen hoor! In ieder geval wens ik je een fijn 2007 toe!!

Gepost door: Ruthje | 31-12-06

jammer Echt jammer Steven ik kwam hier regelmatig eens kijken en vond het een leuke blog om te lezen , ik begrijp het ook niet goed waarom je stopt , maar je zal wel de juiste redenen daarvoor hebben .

Gepost door: roadrunnerke | 01-01-07

Ik sluit me volledig aan bij de twee voorgaande reacties. Ik las regelmatig ook de blog omdat ik de manier waarop je schrijft tof vind, vooral omdat het soms 'doorspekt' is van 't Engels met goede 'quotes'.
Hopelijk blog je nog af en toe eens!

Gepost door: NattyBell | 01-01-07

Spijtig Eveneens leun ik aan bij Ruthje. Na nog geen week kreeg ik van sommige collega's te horen hoe bizar mijn ideën waren. Met veel relativeringswerk ben ik toch doorgegaan.
Zou het spijtig vinden dat het echt stopt
Hoedanook : heb je blogs altijd met heel veel plezier gelezen.
Veel plezier en succes in 2007 en hopelijks tot bloggens

Gepost door: Byrntie | 02-01-07

Jammer, vond jou blog één van de weinige soprtblogs die de moeite waard was om op regelmatige basis te lezen. Vlot geschreven, en daar waar de meeste loopblogs zich strikt tot lopen beperken vond ik bij jou af en toe een knipoog naar andere sporten, film, muziek of politiek. Vaak met een licht nostalgische ondertoon richting jaren '80, wat ik als kind van dat decennium steeds wist te waarderen.
We delen bovendien onze passie voor voetbalclub Anderlecht (al is het fanatieke er de jongste jaren wat dat betreft bij mij wel afgegaan) en hadden in 2006 een bijzonder vergelijkbare trainingsintensiteit. Ter vergelijking: ik liep afgelopen jaar 3888 kilometers, gespreid over 276 dagen en 25 wedstrijden. Ik zal je blog missen en hoop op een come-back later dit jaar...

Gepost door: Kasteelloper | 04-01-07

Jammer... In 't ziekenhuis waar ik werk zijn er zo'n 2000 personeelsleden waarvan er misschien een 5-tal (waarvan ik weet) al eens op mijn blog kwamen piepen. Ik kreeg ook enkel maar positieve reactie's. Natuurlijk moet je altijd oppassen wat je allemaal neerpent maar toch hoop ik dat je nog verder blijft bloggen. Eventueel met een nieuwe echt anonieme blog, wij (loppende bloggers of bloggende lopers) zullen je wel weten te vinden. Greetz!

Gepost door: betty spencer | 04-01-07

Stomverbaasd ... Ik heb geen ander woord dan dat. Mocht je bij je besluit blijven , en daar zal je wel je redenen voor hebben , dan wil ik zeggen dat het steeds tof lezen was ...
Spijtig ...

Gepost door: Guido | 05-01-07

voorstel Steven, ik begrijp volkomen de reden waarom je zou stoppen, maar (bij mensen zoals ik is er steeds een maar) ... ik ken je blog heel goed, want ik heb steeds met veel aandacht je schrijfsels gelezen (niet omdat ik persez intieme details wilde kennen, maar wel omdat je een meeslepende en intrigerende manier van schrijven hebt en blijkbaar delen we een zelfde gevoel voor humor), en die collega's van je ken ik totaal niet, en dus zal ik ze ook nooit kunnen missen. Vandaar mijn voorstel: oe geef mai die naam en die adresse van die collega's en iek zorge ervoore dat zij oe blog niet meer kunne léééze ... ikke ken nogge wa goei vriende die ne stropdas koenne legge, capiche? :-)
Moest je alsnog mijn aanbod afslaan wens ik je een dijk van een 2007 toe, met enorm veel loopgenot!

Gepost door: geert | 09-01-07

verdomme das al wat ik kan zeggen ... ne schone blog minder ... een verlies!!!! Hopelijk keer je terug!

Gepost door: Koen | 09-01-07

Geef, een teken van le-e-ven
we worden ongerust...

Gepost door: RIP ? | 23-01-07

sportieve groetjes Nog veel sportplezier ,
ik zelf doe aan wielrennen.
daaaag!!

Gepost door: steffi | 25-05-07

De commentaren zijn gesloten.