28-11-06

Het werd zomer...

...aldus Rob De Nijs die op zijn 16de zijn maagdelijkheid verloor aan eentje van 28.  Ik ben gisteren en vandaag pas na 21u30 binnengerold al joggend want met dergelijk zacht weer is het een plezier om na achten nog even de zetel uit te springen om kilometers te klieven.  Vandaag had ik dan nog het voordeel dat twee gavertrimmers ook zin hadden in een 13,5 km die al keuvelend werd afgelegd.  Daarbij werden vele actuele thema's aangesneden zoals Vorst (en dat bij zo'n temperaturen ;-)), vakbonden, marathons en lotto's winnen.

Aan alle mensen die hun familienaam zien beginnen met Van...Ik zou me toch vragen beginnen stellen waar ze u gevonden hebben.  Zo pleeg ik mensen te kennen die in een vijver gekweekt zijn, of enkele maanden in een stenen kist hebben doorgebracht of ergens in Tiegembos te vondeling werden gelegd...

22:08 Gepost door Steven Trimmer | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

25-11-06

Soixante

Uitleggen aan de vrouw des huizes dat ik vanmorgen om 04.00u in mijn bed kroop was deze keer niet nodig, want ze was zelf mijn 'partner in crime'.  Nonkel werd 60 waardoor eens duchtig de beentjes gezwierd werden nadat ieders maag van spijs en drank was voorzien.

Na twee dagen van rust heb ik vandaag een intervalsessie doorgenomen. 10x500 m met weinig rustpauze kreeg ik voorgeschoteld die ondanks felle windstoten redelijk gelijkmatig werden gelopen. Met wat in -en uitloopwerk kwam ik op een kleine 12km uit.

Morgen zou ik een halfuur willen vinden om toch nog eens de benen te kunnen strekken. Niet evident, want in de voormiddag komt de Heilige Sint alle kinderen van het werk plezieren en in de namiddag zal ik afzakken naar ons aller bemind RSCAnderlecht. Hopelijk wordt daar ook gezorgd voor een heleboel doelpunten in geschenkverpakking...

22:25 Gepost door Steven Trimmer | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

23-11-06

Dubbele rust

Nadat 84 km werden afgelopen bij trainingen die elkaar vijf dagen opeenvolgend zich voorschotelden, heb ik vandaag beslist om zowel nu als morgen even de benen stil te houden.  Zaterdag is het de bedoeling om een intervalsessie tot een goed einde te brengen en zondag zal ik een kalme uitlooptraining plannen.

Wendy is content met haar vent en men is nu volop bezig met een aantal nieuwe reeksen op VTM : Wanneer wordt het tiende kind van Sabine Haagdoren geboren en wie wordt de begrafenisondernemer van bompa Pfaff ?

22:16 Gepost door Steven Trimmer | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

21-11-06

Parastaat

Vandaag en morgen ben ik één van de gelukkigen die nog eens wat verlof kan nemen.  Uiteraard maak ik gebruik om op dergelijke dagen de kilometers wat in de hoogte te jagen (vandaag 18,5 km - morgen 20 km) om deze winter een goede algemene basisconditie te onderhouden.

Toen ik deze middag mijn duurloop uitvoerde langs de Leie, krioelde het in onze gemeente Harelbeke van para's.  Blijkbaar was een grootschalige oefening gepland, want lopen tussen de losse flodders is ook niet alles.  Het zag er allemaal zeer ontspannen en vrolijk uit, maar ik vermoed dat ze hier beter een beetje oorlogje spelen dan bv. in Somalië een barbecuefeestje met inlands vlees organiseren.

Vandaag las ik in de krant dat 100 managers in België zich aan het voorbereiden zijn op de Ironman(ager) Florida 2008.  "We voelen ons stukken beter en leren nu en dan relativeren", aldus de grootverdieners van dit land.  Iedereen zou beter een beetje aan sport doen in plaats van het bijwonen van concerten voor verdraagzaamheid...

In België mogen we niet meer met een Renault rijden (Vilvoorde 1997), een Ford is taboe (Genk 2003), een Volkswagen vanaf heden auto non grata en de bom moet nog barsten bij Opel.  En aangezien coureurs vaak geassocieerd worden met verboden stimulerende middelen zal er niets anders opzitten dan ons nog meer te verplaatsen al lopend.

20:26 Gepost door Steven Trimmer | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

19-11-06

Ik kan er niet meer tegen...

Uitleggen aan de vrouw des huizes dat Geert Hoste pas om 4u15 zaterdagmorgen zijn exposé had beëindigd, zou een flagrante leugen geweest zijn.  Nochtans was dit het uur van thuiskomst, want we hadden een jarige die bleef plakken en daarna zijn we nog even in een lokaal café beland om te converseren over de dinges des levens.

Om 8u terug uit de veren springen deed figuurlijk pijn, want ik was die dag geen fluit meer waard.  Vroeger (miljaar, ik klink oud) kon ik gerust een paar nachten na elkaar eens flink doorzakken, maar met de extra aandacht die ook onze kinderen behoeven, krijg ik het lastig the day after.  Misschien kan ik er niet meer tegen...;-)  Op karakter heb ik in de namiddag dan maar 10km geslenterd.

Na een deugddoende nacht stond vanmorgen een 18,5km training op het programma, waarbij ik enkel de laatste kilometer eens doortrok.  Ik heb de subjectieve indruk dat de snelheid ooit beter is geweest, vandaar dat ik op 2 december een 10,4 km golvende wedstrijd heb gepland om me te vergewissen dat het nog snor zit.

In de vooravond heb ik me eens geamuseerd met een planning 2007 wat wedstrijden betreft.  13 stuks staan reeds vast terwijl er nu nog ruimte is voor nog eens ongeveer 10 eenheden.  De tijd evolueert enorm snel en binnen een maand beginnen de dagen reeds opnieuw langer te worden...

21:19 Gepost door Steven Trimmer | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

16-11-06

De heusnoorn

De benen blijven maar niet stilstaan want gisteren (16km) en ook vandaag (8,5km) werd de hartslag de hoogte ingejaagd.  Vooral gisteren voelde ik nog dat de halve marathon in de kuiten was blijven hangen, want een aantal tempoversnellingen van clubmakkers kon ik niet beantwoorden.

Mijn vrouw was enkele weken geleden begonnen met een start2run-programma.  Een bezoek vandaag aan de kine (wegens bekkeninstabiliteit tijdens de zwangerschap) raadde haar aan om pas vanaf juni '07 terug te beginnen lopen, want de schokken zouden nefast kunnen zijn voor het bekken.  Alszo wordt een beginnende bloeiende loopcarrière tijdelijk afgebroken...;-)

Morgen zullen we met 38 mensen een voorstelling van Geert Hoste bijwonen.  Uiteraard zal dit gezellig "onderonsje" gepaard gaan met een etentje en ook na de show zal een pousse-cafeetje binnengekapt worden.  Benieuwd welke gebeurtenissen van 2006 de scherpe tong van Hoste zullen beroeren...

20:42 Gepost door Steven Trimmer | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

14-11-06

Een Krop in de keel

Ploegsteert ligt intussen alweder twee trainingen achter ons, want zondag kon ik het uitlopen niet laten en ook vanavond werd met plezier 12km losgejogd.  Wat mij opviel bij de uitslag van de halve marathon was de tijd van de winnaar (1u01'34") en de bijna anderhalve kilometer voorsprong die hij had op de nrs 2 en 3 (Guy Fays en Gino Van Geyte, toch ook geen kleine kinderen...).  Bij het googelen van de Keniaan Vincent Krop weten we meteen dat absolute top aanwezig was en het niet te verwonderen was dat dit pluimgewicht meer dan 20km/h behaalde.

We zijn mid november en het wordt 18°C.  Joe Dassin zou bij dergelijke temperaturen zijn wereldhit l'été indien met bravoure kunnen aanheffen, want normaal kunnen we deze verschijnselen niet meer noemen.  Kyoto en Al Gore willen hun best doen, maar blijkbaar lijkt de opwarming onder druk van de must dat een wereldeconomie moet groeien niet meer te stoppen.  Sla alvast massa's zonnecrème en sunglasses in, want voor onze kinderen zal dit een schaars goed worden. 

Van Joe Dassin gesproken, ik ben absoluut fan geworden van onze Gunther Neefs nadat hij tijdens het zaterdags privé-optreden de pannen van het dak heeft gespeeld en ambiance in de keet heeft gebracht.  Ideale schoonzoon ?  Forget it, een losbol die weet hoe hij (vooral vrouwelijk) publiek weet te entertainen...

 

21:59 Gepost door Steven Trimmer | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

11-11-06

Course du souvenir - Ploegsteert 1u27'56"

Gezien ik gisterenavond thuiswachter van dienst was en pas rond 23u de bedstonde terugvond waarbij om 1u30 een fles diende gegeven te worden aan onze jongeling, kwam van veel slaap niet in huis want om 6u30 waren de kinderen wakker en vrouwlief liet ik nog wat liggen na een avondje stappen dat ze rijkelijk verdiend had.  Geen erg, want de dagen ervoor waren van voldoende kwaliteit om slaaptekort niet als rem te ervaren tijdens de Ploegsteertonderneming.

Om 9u stonden een 15-tal clubleden op de plaats van afspraak zodat we in colonne richting het landelijke Ploegsteert van Frank VDB reden.  De felle regen was gestopt maar wind was in meer dan voldoende mate aanwezig.  Bij de start stond ik met mijn nr.(30)17 bijna vooraan en na een luide knal trok het slepend peloton zich op gang.  Ik voelde meteen dat de benen al soepeler momenten hadden meegemaakt maar de tussentijden verzekerden mij dat ik op schema zat om onder de 1u30 te duiken.  Toen ik na 15km doorkwam in exact 1u03 kon ik nog ondanks tegenwind iets versnellen.  Gelukkig waren de laatste 3 km wind mee, want aan km 19 kwam de vermoeidheid op, maar harkend en trekkend zonder het tempo te laten dalen kwam ik binnen in 1u27'56".  Gezien ik een statisticus ben, kan ik dit niet beschouwen als PR halve marathon want daarvoor is het parcours 100 meter tekort (waar ik ongeveer 23 sec over loop).  Gezien ik praktisch geen vormverlies heb getoond tov verleden maand en 2'30" vlugger arriveerde op hetzelfde parcours dan verleden jaar, kan ik best tevreden zijn.  Achteraf liep ik nog bloggers Vincent Vantyghem en Steven Vanhaverbeke tegen het lijf die ook de finish in een knappe tijd hadden bereikt.

Ik sta nu vertrekkensklaar om naar een verjaardagsparty te gaan.  De gastvrouw heeft me reeds toevertrouwd dat ze een special guest heeft uitgenodigd om een uurtje het feest op te luisteren.  Good young Gunther Neefs zal ik eens van dichtbij kunnen aanschouwen waarbij hij zijn repertoire ten beste zal geven.  Het zuur zullen we deze keer niet uit de benen lopen maar swingen...

Sluiten

19:06 Gepost door Steven Trimmer | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |

08-11-06

Op naar Queue de Charrue

De kaarten zijn geschud, les jeux sont faits, les carrottes sont cuites.  De laatste training richting Ploegsteert (letterlijke vertaling : zie titel) zit er op en nu is het afwachten en verstandig omspringen met voeding en rust.  De weergoden geven voor zaterdag niet al te best weer uit, dus zal ik opteren om met iets zwaardere schoenen te lopen omdat mijn lichte racers op een nat wegdek geen grip hebben.

De marathon der marathons is zondag in de Big Apple gelopen en hierbij wil ik even drie figuren toelichten.  King Lance wordt hier en daar bekritiseerd omdat zijn tijd van 2u59 niet super zou zijn.  Voor een dergelijke tijd te lopen moet je toch iets voorbereid zijn en ik zie Paul Tergat Alpe D'Huez ook niet beklimmen op zijn 38x21 (voor de niet-wielerfanaten : dit is een bepaalde versnelling), dus voor mij is hij geslaagd in zijn opdracht.  Corpulente Koen (Fillet), BV in het programma 'marathon', vindt dagelijks in zijn mailbox gespuwde gal van sporters (??) omdat hij verzwegen heeft dat een blessure sinds begin september zijn deelname onbestaande maakte.  Terecht van onze Fillet als je mijn mening vraagt, want ik haat het om bij het bekijken van een film reeds de plot te kennen.  Trots mogen we ook zijn op Filip Vanhaecke (Filip wie ?? zullen velen denken).  Deze in 1959 geboren Westvlaming (woonplaats Ardooie) kwam als 50ste overall binnengevlogen in 2u28 en was nota bene 1ste +45jarige tussen de tienduizenden deelnemers.  Slechts 4 lijnen in de dagbladen werden gespendeerd aan dit huzarenstuk.  Vandaar dat hij ook 4 lijnen tekst (en een foto) krijgt in mijn blog...

 

 

21:17 Gepost door Steven Trimmer | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

05-11-06

Gelukkig zijn er nog bijen

Ik blijf maar lopen, want met een verlofdag op vrijdag heb ik van de opportuniteit gebruik gemaakt om een zware driedaagse te voorzien die deze morgen werd afgesloten met een rustige duurloop van 18,5 km.  Ook Frank Spencer was van de partij en om zijn naam alle eer aan te doen diende hij tweemaal langs de kant te staan om loskomend schoeisel terug aan zijn voeten te hechten.  De vorm zit zeker niet slecht, maar mijn kwaliteitsverhoging van het lopen is niet recht evenredig met het aantal kilometers die ik presteer.  Als er joggers zijn met nuttige tips, laat ze gerust achter.

Om zaterdag voldoende uitgerust aan de start te staan, plan ik deze week slechts 2 trainingen (maandag-woensdag).  Het gevaar schuilt hem echter binnenshuis : de stem van mijn vrouw heeft momenteel veel weg van Marge Simpson en onze oudste zoon zit met een zware buikloop in zijn broek en moest deze nacht tot twee keer toe de inhoud van zijn maag tonen aan mama en papa.  Iedere dag een aantal koppen warme melk met honing dienen de bacterieën te bestrijden opdat ik binnen zes dagen tiptop aan de start sta te Ploegsteert.

12:55 Gepost door Steven Trimmer | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

02-11-06

De Sint en de Vorst zijn aan het naderen

Dat de dag der Doden als 'feestdag' wordt omschreven lijkt me net iets te luguber, maar een vrije dag midden de week zette mezelf met 2 collega's ertoe aan om een 23km te lopen.  Toen we echter een wegonderbreking passeerden waar zelfs een wandelaar onmogelijk doorkomt, diende een ommetje te worden gemaakt zodat de teller bij thuiskomst 28km aanwees.  De verzuring in de benen was dan ook niet ver te zoeken op het eind van deze rit.  Het was ook de eerste keer dat ik het gevoel had dat koning winter ons Belgenland had gevonden.

Vandaag ben ik voor de 1ste keer live naar een veldrit gaan kijken.  In Knokke-Heist was een eerste editie gepland van de Kustpijl die Sven Vanthourenhout aan de finish cadeau kreeg van Sven 'De Grote' Nys.  Nog interessanter was dat ploegleider van Discovery Channel Dirk Demol daar naast mij zat bij het middagmaal, zodat een echt wielerliefhebber als mezelf voluit kon vragen stellen over de renners, trainingen en inside information omtrent de ploeg.  Ik zondig enorm veel in mijn voeding, maar om een groot sporter te zijn dien je toch spartaans aan bepaalde regimes je vast te ankeren, leerde me een voedingsschema van bv. Stijn Devolder.  Zij mogen 9 maanden zelfs geen koekje aanraken, ik zal zelfs geen 9 dagen op de tanden kunnen bijten totdat Ploegsteert voor de deur staat...

22:14 Gepost door Steven Trimmer | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |