11-11-06

Course du souvenir - Ploegsteert 1u27'56"

Gezien ik gisterenavond thuiswachter van dienst was en pas rond 23u de bedstonde terugvond waarbij om 1u30 een fles diende gegeven te worden aan onze jongeling, kwam van veel slaap niet in huis want om 6u30 waren de kinderen wakker en vrouwlief liet ik nog wat liggen na een avondje stappen dat ze rijkelijk verdiend had.  Geen erg, want de dagen ervoor waren van voldoende kwaliteit om slaaptekort niet als rem te ervaren tijdens de Ploegsteertonderneming.

Om 9u stonden een 15-tal clubleden op de plaats van afspraak zodat we in colonne richting het landelijke Ploegsteert van Frank VDB reden.  De felle regen was gestopt maar wind was in meer dan voldoende mate aanwezig.  Bij de start stond ik met mijn nr.(30)17 bijna vooraan en na een luide knal trok het slepend peloton zich op gang.  Ik voelde meteen dat de benen al soepeler momenten hadden meegemaakt maar de tussentijden verzekerden mij dat ik op schema zat om onder de 1u30 te duiken.  Toen ik na 15km doorkwam in exact 1u03 kon ik nog ondanks tegenwind iets versnellen.  Gelukkig waren de laatste 3 km wind mee, want aan km 19 kwam de vermoeidheid op, maar harkend en trekkend zonder het tempo te laten dalen kwam ik binnen in 1u27'56".  Gezien ik een statisticus ben, kan ik dit niet beschouwen als PR halve marathon want daarvoor is het parcours 100 meter tekort (waar ik ongeveer 23 sec over loop).  Gezien ik praktisch geen vormverlies heb getoond tov verleden maand en 2'30" vlugger arriveerde op hetzelfde parcours dan verleden jaar, kan ik best tevreden zijn.  Achteraf liep ik nog bloggers Vincent Vantyghem en Steven Vanhaverbeke tegen het lijf die ook de finish in een knappe tijd hadden bereikt.

Ik sta nu vertrekkensklaar om naar een verjaardagsparty te gaan.  De gastvrouw heeft me reeds toevertrouwd dat ze een special guest heeft uitgenodigd om een uurtje het feest op te luisteren.  Good young Gunther Neefs zal ik eens van dichtbij kunnen aanschouwen waarbij hij zijn repertoire ten beste zal geven.  Het zuur zullen we deze keer niet uit de benen lopen maar swingen...

Sluiten

19:06 Gepost door Steven Trimmer | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |

Commentaren

Bravo Al is het geen PR, toch gefeliciteerd met deze knappe prestatie. Al waren de omstandigheden verre van ideaal.
Misschien kan je Gunther Neefs wel wat looptips geven, want die loopt ook maar nog geen halve marathons.

Gepost door: Marc | 11-11-06

knap!! héél goed gelopen hoor Steven!! Jammer dat we elkaar niet gezien hebben, maar je liep dan ook te snel hé ;-) véél plezier vanavond!

Gepost door: Ruthje | 11-11-06

Proficiat.... Knappe prestatie, Steven.
As good as a Personal Best.
Zing maar luidop mee met de "Gunther "...

Gepost door: frank spencer | 11-11-06

toch pr ik aanschouw dat wel als een pr zenne!

Gepost door: Koen | 12-11-06

op naar Deerlijk ! en nu die vorm houden tot in Deerlijk , waar we samen onder uur zullen gaan !!!!!

Gepost door: roadrunnerke | 12-11-06

markante foto Wat me opvalt is de foto die je post ... je ziet duidelijk aan de snelheid van die 4 rasatleten dat het om de kopgroep gaat, daar in Ploegsteert. Toch nog even de volgede opmerking: diene jongen met het witte t-shirt ziet af en gaat duidelijk in de eerstvolgende meters moeten afhaken, de atleet met het wit-blauwe shirt heeft blijkbaar last van zijn ademhalingsstelsel en probeert hier neusgewijs al lopende een oplossing voor te vinden en de loper in rood en wit vraagt zich zichtbaar af wat hij daar komt zoeken want 't gaat veel te snel voor hem. Echter, de jongeman in het gele shirt die, met bescheiden doch trots gedragen Brazilië-vlag, het peleton op sleeptouw neemt: die lijkt me klaar om een knappe prestatie te leveren!
Proficiat!

Gepost door: geert | 12-11-06

PROFICIAT geen Pr ?, voor die 100 m meer....ik vind toch dat je het sterk hebt gedaan hoor...proficiat

Gepost door: Vince | 12-11-06

Knappe prestatie Proficiat met uw prestatie en tot op een volgende wedstrijd. Staat de kerstcorrida in Deerlijk op uw kalender?

Gepost door: steven | 12-11-06

Toch een PR ? Wat zou het geweest zijn zonder het papflesgebeuren 's nachts?
Je zou eens je tijden moeten noteren met en zonder nachtopstaan. Een hele reeks nieuw te verwachten PR's dus
Proficiat met je tijd

Gepost door: Byrntie | 12-11-06

nice mooi mooi mooi... Als ik had meegelopen ging ik enkel je kuiten gezien hebben...

Gepost door: kj | 13-11-06

De commentaren zijn gesloten.