08-11-06

Op naar Queue de Charrue

De kaarten zijn geschud, les jeux sont faits, les carrottes sont cuites.  De laatste training richting Ploegsteert (letterlijke vertaling : zie titel) zit er op en nu is het afwachten en verstandig omspringen met voeding en rust.  De weergoden geven voor zaterdag niet al te best weer uit, dus zal ik opteren om met iets zwaardere schoenen te lopen omdat mijn lichte racers op een nat wegdek geen grip hebben.

De marathon der marathons is zondag in de Big Apple gelopen en hierbij wil ik even drie figuren toelichten.  King Lance wordt hier en daar bekritiseerd omdat zijn tijd van 2u59 niet super zou zijn.  Voor een dergelijke tijd te lopen moet je toch iets voorbereid zijn en ik zie Paul Tergat Alpe D'Huez ook niet beklimmen op zijn 38x21 (voor de niet-wielerfanaten : dit is een bepaalde versnelling), dus voor mij is hij geslaagd in zijn opdracht.  Corpulente Koen (Fillet), BV in het programma 'marathon', vindt dagelijks in zijn mailbox gespuwde gal van sporters (??) omdat hij verzwegen heeft dat een blessure sinds begin september zijn deelname onbestaande maakte.  Terecht van onze Fillet als je mijn mening vraagt, want ik haat het om bij het bekijken van een film reeds de plot te kennen.  Trots mogen we ook zijn op Filip Vanhaecke (Filip wie ?? zullen velen denken).  Deze in 1959 geboren Westvlaming (woonplaats Ardooie) kwam als 50ste overall binnengevlogen in 2u28 en was nota bene 1ste +45jarige tussen de tienduizenden deelnemers.  Slechts 4 lijnen in de dagbladen werden gespendeerd aan dit huzarenstuk.  Vandaar dat hij ook 4 lijnen tekst (en een foto) krijgt in mijn blog...

 

 

21:17 Gepost door Steven Trimmer | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

(west)vlamingen aan de top Dat ze maar eens zwijgen en stoppen met zagen over het al dan niet liegen van Fillet BV en een spreken van die pracht prestatie van onze eigenste westvlaamse 50ste aankomer

Gepost door: Byrntie | 08-11-06

Groot gelijk! Op de 3 zaken die je aanhaalt: volledig mee eens, dat al die criticasters ook eens proberen om een marathon te lopen, alvorens Fillet te bekritiseren, als ze dat kunnen, dat ze dan eens proberen om hem binnen de 3u te lopen, alvorens Lance te beschimpen en dat de pers godver***me eens doet waarvoor ze betaald worden: nieuws brengen dat wél interessant is!

Gepost door: geert | 09-11-06

Yeah, right ! Allez jong, dat wist ik niet. Inderdaad, over de Fillet van Koen wordt veel gesproken, maar over Filip daarentegen... Toch ( weer !! ) een formidastische prestatie van den westvloaminck, nie ?

Gepost door: kj | 09-11-06

NY Volledig mee akkoord met je 3 stellingen
1/ ikzelf moet al hard trainen om 3 uur te halen op de marathon (zie mijn tijd in Eindhoven na 9 weken training) Lance heeft natuurlijk al de basis om diep te gaan, maar het blijft toch een prachtprestatie.
2/ Met Koen Fillet heb ik echt te doen.. amai zoveel reacties op zijn blog, waarvan veel hem gewoon de grond inboren.. laat die zeveraars maar eens een marathon lopen, wedden dat ze niet veel zullen "lullen" na 42 km...!
3/ Wat Filip VH heeft uitgespookt, is buitenaards...Ik vind dat dit zeker eens een reportage verdiend op Focus (misschien mag hij eens in Studio 1 komen op zondag als speciale gast)..Hoeveel gasten van +45 kunnen die nadoen ??

Oh ja, Ik loop zaterdag wel op mijn racers..maar ik neem voor de zekerheid wel nog een 2e paar schoenen mee (mijn ascics trainers)

Gepost door: Vince | 10-11-06

De commentaren zijn gesloten.