30-09-06

De ezel balkte...

Ik moet gisterennamiddag zo ongeveer zes keer het wc hebben moeten doorspoelen, omdat kriebels in de buik mij nu en dan vastketenden op mijn hobbykamer.  Zelden was de spanning voor een wedstrijd als deze 'Rapper dan een ezel' te Kuurne zo openlijk aanwezig bij mij.  In onze club staat deze halve marathon dan ook met stip aangeduid en ook bij mij is dit een serieuze waardemeter gezien men daar zeker is van een correct geijkte afstand.

Met meer dan 600 stonden we opeengepakt aan de start.  Een flauw geweerschot dwong ons op gang en ik had voorgenomen met een kleine reserve de eerste 12 km te lopen.  Na de aanloopstrook en 2 ronden had ik blijkbaar iets te veel aan sightseeing gedaan, want na 10 km kwam ik door in 42'17" (14,1 km/h --> geschatte eindtijd 1u29'50").  Ergens had ik gehoopt om mijn PR te benaderen zodat stilaan de turbo op gang werd gezet, waardoor ik mijn volgende 5 km in 20'24" liep (15 km : 1u02'41").  De laatste ronde dubbelde ik een vriend die Kuurne by night aan het bewonderen was waarbij hij zich meteen voor mij op kop zette en me ongeveer anderhalve kilometer haasde.  Met een eindsprint klokte ik af in 1u28'08", wat een PR-verbetering is van 5 seconden. 

Tevreden kan ik terugkijken op deze wedstrijd, want als ik de tijden vergelijk van anderen tov vorig jaar is het merkelijk dat dit een trage editie was.  De temperatuur van 21°C gevolgd door een fikse regenbui kan daar voor iets tussen zitten.  Ook mijn niet-continue slaap was blijkbaar geen rem op de prestatie.  Een ezel of niet, zonder ongelukken teken ik volgend jaar opnieuw present.

08:19 Gepost door Steven Trimmer | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

ook een Pr niettemin uw mindere slaap de laatste weken , toch nog een Pr gelopen en ik weet zeker dat je nog tot véél beter in staat bent , alleen moet je jezelf ervan kunnen overtuigen .

Gepost door: roadrunnerke | 30-09-06

PR Goed gelopen steven, op naar de volgende halve...en proficiat met je nieuwe PR !!

Gepost door: vince | 30-09-06

PR! De PR's sneuvelen weer massaal in blogland! Proficiat Steven!!

Gepost door: Ruthje | 01-10-06

Fier op onze ezels Proficiat met je nieuwe PR, wat een kleine allemaal niet kan verwezenlijken!

Gepost door: Koen | 01-10-06

Slaap, Steven slaap Moest je nog eens voldoende slaap en rust gehad hebben de laatste weken, dan zouden de vonken er vanaf vliegen. Dat zal dus voor een volgende maal zijn.
Toch vanharte gefeliciteerd met dit PR

Gepost door: marc | 01-10-06

PR ! Proficiat met je nieuwe PR.
Knap gelopen, Steven.
Wellicht knijp je er nog een paar secondjes af in Ploegsteert.

Gepost door: frank spencer | 02-10-06

Nice mooie tijd hoor Steven ! Op de 1/2e kustmarathon zou je met deze tijd 83e geworden zijn ! Hmmm...

Gepost door: kj | 02-10-06

De commentaren zijn gesloten.