08-07-06

Verbazende benen

Het is reeds een bizarre week geweest.  De hype rond de marathon zit er op, het was lastig en we leven nog (alhoewel nieuwe foto links 'na een marathon' anders kan doen vermoeden).  Woensdag stond de eerste groepstraining na de veldslag tussen Kuurne en Brugge op het programma en hoewel de groep aan 10 km/h liep, diende ik te moeten lossen om even verder te voet mijn weg richting huis aan te vangen.  De stramme benen waren er niet meer, maar blijkbaar zat algemene (hitte)vermoeidheid nog steeds in mijn lichaam.

Het was mijn derde Guldensporenmarathon na elkaar en traditie wil dat de vrijdag erna een "after-party" wordt gehouden op de Vlerkejogging.  Dit is een zeer goed georganiseerde wedstrijd hier in Harelbeke van 11 km waarbij alle stress omtrent tijd en prestatiedrang ontbreekt, omdat voluit gaan niet aan de orde is vijf dagen na een monsteronderneming.  De ganse week had ik ook fysisch werk moeten leveren en vrijdagmiddag waren friet met frikandel het enige wat mijn maag gezien had voor de start.  Na het startschot vertrok ik als laatste en wonder boven wonder zat ik meteen in een goed ritme en begon aan een inhaalrace.  In 43'30" over 11 km (15,17km/h) stond ik terug aan de eindstreep en begreep niet dat ik woensdag geen 10 km/h kon lopen, bijna gisteren niet gegeten had en toch nog met een deftig tempo een wedstrijd kon lopen.  "Het kan verkeren", zei Bredero.

Mijn lange-termijnplanning heb ik van mijn blog gegooid.  Zo zou ik in 2008 minstens 5 marathons lopen, maar wetende wat een voorbereiding dit met zich meebrengt laat ik tijd en prestatiedrang me ten gepaste tijde raad brengen.  Wel begin ik te kwijlen als ik lees dat de meeste gavertrimmer-marathonlopers de conditie gaan doortrekken naar een najaarsmarathon omdat eerlijke kansen niet volledig konden verdedigd worden in de broeikast zondag laatstleden.  Zelf zijn mijn doelen op loopgebied momenteel tweederangs geworden, omdat mijn vrouw en mezelf op 7 weken zitten van ons tweede kindje, wat ongeveer 700.000 keren belangrijker is dan het sportief gebeuren...

12:31 Gepost door Steven Trimmer | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Tweede kindje... Veel geluk met die laatste weken... Is niet evident voor de mama met die warmte....en ik lees door de zinnen dat papa Steven ook blij zal zijn als de tweede sloeber te voorschijn zal komen en zijn eerste schreew zal slaken....GO papa GO...

Gepost door: Jan | 08-07-06

groot gelijk Steven Groot gelijk Steven er zijn inderdaad zaken die veel belangrijker zijn dan lopen , zelf verwater ik ook als ik het hoor van die marathon , maar jammerlijk kan ik die trainingsvolumes nog niet aan. 't zal er wel eens van komen en misschien vlammen we dan wel samen onder de drie uur ?

Gepost door: roadrunnerke | 09-07-06

snelheid amaai wat een tempo. dat haal ik niet, zelfs niet over zo een korte afstand.
veel geluk nog voor je gezin de komende weken
en bedenk: een bevalling is zoiets als een guldensporenmarathon bij 32°, maar nog iets erger :-) (zo wordt mij toch verteld)

Gepost door: Anke | 10-07-06

Dank je wel ... ... voor je positieve noot in je blog over onze wedstrijd !! We doen ons best en beseffen dat het nog wel beter kan op één of ander gebied. Volgend jaar mischien een aantal vrienden bloggers aan de start ??

Gepost door: Guido | 10-07-06

De commentaren zijn gesloten.