20-06-06

Ultra's

Gisteren diende als recuperatiedag na de laatste dertiger voor de marathon, maar van recuperatie kwam niet veel in huis.  Ik zaag meestal nooit over professionele aktiviteiten, maar bij het thuiskomen na een dagje werk waren de batterijen even plat.  Ondanks een minder goede nachtrust zijn de krachten terug en werd vandaag een 8,7 km gelopen aan 11,5 km/h.  Ik was oorspronkelijk van plan alleen te lopen, maar eenmaal gearriveerd op de parking van natuurdomein de Gavers liep ik twee oude bekenden tegen het lijf zodat we rustig samen de kilometers afgecrost hebben.  Eén van hen neemt ook deel aan de guldensporenmarathon en bij het overlopen van eventuele tussentijden is de kans zeer groot dat we elkaar gaan tegenkomen gedurende deze onderneming.  Dit is ook typisch aan een marathon : je kan mensen mijlenver niet meer zien en plots raap je ze op of andersom zijn er mensen die uit de achtergrond terugkeren dat je je afvraagt waar ze hun tweede adem hebben gevonden.  Schitterende sport !

Tijdens de nacht van Vlaanderen in Torhout is de eerste ultraloper gearriveerd in 6u23 op de 100 km.  Concreet wil dit zeggen dat deze Spanjaard twee marathons na elkaar liep in 2u42 en daarna nog 16km aan 15,6 km/h snelde.  Als je even nuchter hier bij stil staat kan je niets anders concluderen dat dit een ongelooflijke prestatie is.  Een dorpsgenoot heeft ook deze helse veldslag afgelegd in 8u38, waar ik evenzeer mijn hoedje voor afneem.  Aan zo een huzarenstuk durf ik zelfs niet denken om er aan te beginnen, laat staan dat ik ooit effectief zo gek en moedig zou zijn om aan de start te staan.

Nu tijd om vlug even te piepen naar Engeland-Zweden.  Voor de ambiance en het patriotisme zijn de Engelsen de max, spijtig dat velen onder hen losse handen hebben...

Klik op de foto om originele grootte te bekijken

21:36 Gepost door Steven Trimmer | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

ULTRA ikzelf waag me nog niet aan de ultra's, ben daarvoor nog wat te jong...maar via goed bron (ik loop soms tesamen met Ivan Hostens - belgische ultratop) vernam ik dat : hoe meer marathons te loopt, des te meer geraak je gewoon aan het lopen over lange afstand. Sommige ultralopers lopen ultra's aan 15 km per uur, (terwijk ik al tevreden ben als ik 40 km kan lopen aan 13.5), en als die gasten een "moeilijker moment" kennen, lopen ze nog aan 14... ? Wat die Spanjaard liet zien in Torhout, was bovennatuurlijk, maar die Gonzales is ook Wereldtop (kun je vergelijken met een Gebreselassie in de marathon..)

Gepost door: Vince | 21-06-06

Hooligan dienen 3e van rechts, met die vlag... dat ben ik ! Heheheh...

Gepost door: kj | 21-06-06

De commentaren zijn gesloten.