04-06-06

McBride : het verval van de Titanic

Daar stond ik dan, vanmorgen om 10.00u met circa 600 lopers, aan de Menenpoort in Ieper waar dagelijks de Last Post wordt gespeeld ter ere van de vele voornamelijk Britse gesneuvelde soldaten.  Met een vervaarlijke blik die menig krijgsman op het slagveld uitstraalt deed ik mijn gebruikelijke zeer korte opwarming.  Een kanonschot, waarschijnlijk met een toestel dat WO I overleefd had, kwam de kudde op gang.  Ik voelde me goed, totdat na 3 km pijn aan de rechterzijde begon op te spelen.  Ik dacht even aan de 2 zetels die ik gisteravond nog van boven naar beneden gedragen had maar kon niet geloven dat dit enig gevolg zou hebben tijdens het lopen. 

De pijn verbijtend verliepen de eerste kilometers vlot.  Een doorkomst aan km 5 van 20'07" deed niet vermoeden dat ik de ijsberg nog moest tegenkomen.  10 km in 41'30" luidde een duidelijk verval in.  Toen ik bij de doortocht aan km 15 1u03'42" noteerde stapte ik, om het in wielertermen uit te drukken, een eerste keer af.  De laatste 6 km liep mijn schip meermaals op de klippen, want tot 4 keer stond ik langs de kant geparkeerd.  Een eindtijd van 1u33'42" (dus mijn laatste 6 km aan 12km/h geslabbakt) dient enkel om ooit aan mijn kinderen uit te leggen dat niet elke uitdaging die iemand aangaat steeds een succes kan zijn.

Aan de eindstreep stonden een aantal clubleden me op te wachten en het enige wat ik kon puffen was dat mijn deelname aan de marathon binnen 4 weken geannuleerd werd.

Momenteel ben ik wonden aan het likken -ik voel mijn rechterzijde nauwelijks- en ben toch van plan om ook eens een dokter te bezoeken of er niets fout in mijn bloed zit.  McBride is een bedrijf aktief in zeepfabrikatie en soorten cosmetica.  Er zal voor mij flink wat oplapwerk nodig zijn om aan de start van de guldensporenmarathon te verschijnen en een eindtijd heb ik niet meer voor ogen.  Er is één verschil met de Titanic : die is vergaan, maar ik zal binnen vier weken aan de start staan...

18:59 Gepost door Steven Trimmer | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

kop op Steven . tis niet omdat ge een veldslag verloren hebt dat ge daarom de oorlog zou verliezen , hopelijk ziet de dokter iets in uw bloed en kunt ge de guldensporenmarathon toch tot een goed eind brengen , 'k had u toch liever in betere toestand verslegen , veel sterkte en laat u maar eens goed soigneren !!!!

Gepost door: roadrunnerke | 04-06-06

Kop op ! Laat u niet kisten, Steven
Ik zou mijn bloed eens laten onderzoeken : misschien heb je het cytomegalievirus ( cfr. Justine Hennin). Die kon ook verder blijven tenissen, maar kon niet meer diep ( = in 't rood ) gaan.
Een simpele bloedprik gaat je al veel wijzer maken. Als je naar 't Hospitaal gaat, is er zelfs veel kans dat die prik genomen wordt door Betty Spencer : waar wacht je nog op ... ?
Een andere mogelijke verklaring kan zijn dat je gewoon overtrained bent : dan volstaat het om tijdelijk wat gas terug te nemen.
Sukses ermee !

Gepost door: frank spencer | 05-06-06

guldensporen Ik zit met dezelfde twijfels over de guldensporenmarathon: hoe moet ik dat tot een goed einde brengen als een halve al zoveel sukkelen is? Gelukkig hebben we nog een maand de tijd. En ondanks de moeilijke dag, heb je toch wel een goeie tijd gelopen!

Gepost door: Jeroen | 05-06-06

Voila .... ... da's klappen Steven "Binnen 4 weken sta ik aan de start"
In 't heetst van de strijd zeg je wel eens zaken in een bui van ontgoocheling. Moed houden en doen wat je meent te moeten doen .... ik bedoel dokter raadplegen en om een prikje gaan bij Betty , nu Frank dit voorstel doet !! Niet twijfelen jongen ...

Gepost door: Guido | 05-06-06

laat je niet gaan kom op jong .. laat je inderdaad effe onderzoeken .. 't komt zeker wel goed!

Gepost door: Koen | 05-06-06

hmm... Ik was in het begin van de wedstrijd nog aan het twijfelen : Steven volgen of mijn eigen weg volgen ? Het was dat laatste geworden maar ik dacht dat je me ongetwijfeld terug zou oprapen hoor ! Mijn "titanic" kwam op km15. Voor de rest was ons wedstrijdverloop nagenoeg hetzelfde. Allez, toi toi toi en tot één dezer

Gepost door: kj | 06-06-06

Snel herstel Snelle beterschap toegewenst. Kop op, voor je het weet ben je terug aan't vlammen!!

Gepost door: Dirk | 06-06-06

De commentaren zijn gesloten.