20-05-06

Dubbele zorgen

Nadat ik gisteren met forse rugwind me 5km had laten meeglijden, stond vandaag een 22,5 km gepland.  Na een kleine 16 km stond ik evenwel terug thuis, omdat mijn mysterieuze bacterie me opnieuw belette om een normale training te kunnen volbrengen.  Koorts had ik niet bij de aankomst, maar de bibber maakte zich wederom meester over me.  Morgen doe ik een laatste test en als deze niet succesvol is neem ik drie dagen volledige rust.  Of dit gevolgen zal hebben voor mijn marathon binnen 6 weken weet ik niet.  Laat ons geen kinderen wezen en toegeven dat een goede tijd het uiteindelijke doel is, maar met overschot arriveren in 3u23 of strompelen en een week niet kunnen wandelen omdat ik ben toegekomen in 3u21 zou me voor optie 1 doen opteren ("aankomen in stijl").  Een verschil tussen 3u01 en 2u59 zou me wel een week mankebenen mogen geven...

Gisteren ben ik naar een lokale wedstrijd gaan kijken en na het zien van de uitslag stoor ik me toch wel mateloos aan een aantal zaken.  De afstand klopte voor geen enkele van de drie categorieën, in de uitslag waren enkele lopers niet te speuren en de begeleidende fietsen van de organisatie waren ook niet al te voorzichtig zich aan het slalomen tussen de atleten.  Vooral een niet correcte afstand vind ik echt boerebedrog want iedereen is nu tevreden naar huis met een mooie gemiddelde snelheid zonder rekening te houden dat 350 meter te weinig werd gelopen (= 1'20" verschil als je aan 16km/h loopt).  In de waan van een PR te hebben gelopen of valse vorderingen te hebben gemaakt kom je dan thuis, kus aan vrouw of man en tevreden bed binnen.  "Luiaards", fluister ik dan woedend naar een dergelijke organisatie.  Men organiseert een keer per jaar zijn hoogdag en kan dan nog geen correcte afstand voorschotelen aan de lopers.  Voor mij mogen dergelijke organisaties zich nog enkel bezig houden met een typische wafelenbak of het gemeentelijk kampioenschap sjoelbakken.

Na de mindere training van vanmorgen zijn we met onze bambino naar Plopsaland geweest.  Wegens hondeweer in het binnenland, hoewel in Adinkerke geen regen gezien, liep daar geen kat behalve wat kabouters.  Ook Bumba raadde me aan me zoveel mogelijk te richten naar loopwedstrijden die zich wel de moeite troosten om een loper correcte informatie mee te geven.

Click to view the next photo. 

 Fotograaf Christian Titeca.

21:48 Gepost door Steven Trimmer | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

ik vind dit ook ten eerste stonden ze meters voor de startlijn en was het dan nog een valse start . En inderdaad voor sommige lopers was het meer hindernislopen en wat hadden ze een lol bij het controleren van de nummers en volgens mij stonden ze daar verkeerd om water te geven menigen probeerden water te krijgen , maar moesten met ledige handen de volgende ronde in van amateurisme gesproken .

Gepost door: roadrunnerke | 21-05-06

Juiste afstand ... Daar kan ik me ook aan ergeren da's juist ...
Snel herberekend heb ik ietsje sneller gelopen dan vorige week , maar heb ook liever de juiste afstand op mijn uitslag. Van de begeleidende fietsers heb je als middelmatige loper niet echt last maar kan me best voorstellen dat het voor de eersten die eventueel daardoor gehinderd worden minder plezant is ...

Gepost door: Guido | 21-05-06

afstanden vind dit zelf ook een bron van ergernis en je zou ervan versteld staan hoeveel grotere organisaties zich daar ook schuldig aan maken. De ING-run in Oostende wordt met veel poeha aangekondigd als een 10 km, maar is maar 9,5 km. Awel, dat ze dat dan ook zo aankondigen, of dat ze de ronde 500 meter langer maken (zeedijk genoeg zou ik zo denken). En zo kan ik nog wel meer voorbeelden bedenken. Héél ergerlijk.
Verder hoop ik dat je snel weer de oude bent, maar troost je, je bent niet de enige met een viruske of bacterie in het lijf!

Gepost door: Ruthje | 21-05-06

En gelijk heb je... Volledig akkoord, als een organisatie het niet kan opbrengen om een juiste afstand te berekenen, af te stappen of deftig met een GPS om te gaan...verdienen zij het niet om zo een wedstrijd / jogging te organiseren. Ik weet het, er wordt veel gebruik gemaakt van vrijwilligers maar toch, het zou niet mogen hé...

Gepost door: Jan | 21-05-06

De commentaren zijn gesloten.