16-05-06

Calvarietocht

Na de rustdag van gisteren stond vandaag een 20 km gepland.  Ik had het nadeel dat barstende hoofdpijn (sinds gisteren nadat zwaar karton op mijn hoofd was gekieperd) en een pijnlijke rug zich hadden neergeplant op mijn lichaam.  Het voordeel was dat ik gezelschap kreeg van collega-trimmer Geert zodat eenzaamheid voor een andere keer zal zijn.  Mijn eerste kilometers verliepen chaotisch : lichte draaiingen in mijn hoofd zorgden dat de coördinatie met de benen niet goed verliep zodat slepen een betere term is dan lopen.  Eenmaal in het ritme ging het iets beter zodat we tussen km 9 en km 14 een aantal flauwe versnellingen plaatsen.  Wat de laatste kilometers gebeurde maakt waarschijnlijk een slachtrijpe koe op de veegroothandelsmarkt van Anderlecht niet mee : pijn, verzuring, krampen...Mijn training die me dit jaar het slechtste gevoel bezorgde zit er bij deze dan ook op.

Thuisgekomen en vlug suikers aanvullend maakte de bibber zich meester over mij.  Eten ging moeilijk, drinken met mondjesmaat, de douche met moeite gevonden.  Na deze Niagarawaterval kroop ik met dubbel donsdeken in bed omdat het beven nog niet was opgehouden.  Nu gaat het iets beter, maar vragen beginnen op te komen : kan ik de trainingskilometers wel aan, want ik recupereer moeilijker en moeilijker, zou ik nu geen rustpauze inlassen ipv binnen twee weken zoals gepland ?  Morgen rust ik sowieso en donderdag tracht ik een tempoloop van 15km af te werken in 1u06.  Forceren zal ik niet doen (als het niet vlot draait, neem ik een shortcut richting huis) en vrijdag heb ik ook de kilometers aangepast op het schema, omdat een zeer druk loopweekend voor de deur staat.

Toch maar eens gaan kijken naar de veemarkt of ik niet een beetje aan het overdrijven ben...

21:56 Gepost door Steven Trimmer | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Alleen kalmte en rust... Hai Steven.
Misschien krijg je eventjes een klopje van de laatste weken trainingsarbeid, of misschien was het gewoon een slechte dag.
Laat ons hopen dat laatste, en kun je na enkele dagen rust er weer wat beter tegenaan. Forceer je toch maar niet, of laat eens je bloed analyseren, misschien raak je in ijzertekort, of magnesium, 'k zou toch 't zekere voor 't onzekere nemen...

Greets

Gepost door: Achieltje | 16-05-06

Rustig aan Steven,
niet mee inzitten. Las gewoon wat exta rust in de eerste dagen tot je je weer wat fitter voelt. Het is moeilijk om je geplande kilometers te verminderen, maar het is beter dan oververmoeid te raken.
Het is nog zes weken tot de GSM, dus nog tijd zat om wat kilometers te maken. Zie het als een interval : een tijdje veel kilometers maken en dan rust.

Veel succes.
Wim

Gepost door: Wim Callens | 17-05-06

Geen paniek ... Enkele dagen wat rustige aan mss Steven ...
Verzorg je maat !!

Gepost door: Guido | 17-05-06

De commentaren zijn gesloten.